Però, què és un telecentre?

Encetam el blog del projecte XarxaBit explicant-vos amb una mica de detall què és un telecentre exactament, a més d’un espai físic, i quins són els objectius que persegueix.

D’acord amb la definició que fa la Fundació Telecentre.org, un telecentre és un lloc públic i dinàmic on els ciutadans poden trobar informació, desenvolupar productes i serveis, aprendre al llarg de la seva vida i comunicar-se amb els altres al mateix temps que desenvolupen les seves competències digitals (e-skills) accedint a les TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions), i obrint la porta a processos innovadors de fer les coses, a crear recursos, a trobar idees i a establir relacions.

Els serveis que els telecentres presten a la ciutadania van des de la capacitació digital bàsica a sessions formatives a un nivell avançat, i l’accés als serveis de l’Administració digital (e-government), entre altres.

Més enllà de ser punts de connexió gratuïta i universal a Internet, Paco Prieto reflexiona al seu blog sobre el fet que els telecentres han d’evolucionar per tal de consolidar-se com a centres de desenvolupament local, on les persones connectaran amb altres persones per buscar solucions als seus problemes i noves oportunitats. Aprofitant les TIC els telecentres seran llocs físics, acollidors i còmodes on les persones es trobaran i faran coses junts, fins i tot portant el seu mòbil, tablet, portàtil o qualsevol un altre dispositiu mòbil (BYOD).

Sembla que persones, espai i connectivitat seran els factors determinants perquè els telecentres tenguin èxit a mitjà termini. Així com cada municipi té el seu parc, la seva escola, la seva església, el seu ajuntament, eventualment també tindrà el seu telecentre, sovint funcionant dins d’alguna entitat. Els telecentres  han d’evolucionar per convertir-se en una institució local nova, també a Balears, la nova institució social de la Societat Xarxa, o bé les biblioteques públiques del segle XXI però on es permet fer soroll.

Tot seguit vos deixam una infografia elaborada per Telecentre.org que mostra visualment què és un telecentre, la seva funció social i el cos i estructura que han assolit els telecentres organitzant-se en xarxes arreu del món.

Infographic-on-Telecentres_EN

Anuncios
Però, què és un telecentre?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s